Podcasters De Standaard krijgen prestigieuze Nederlandse prijs
Foto: Kasper Van Alphen
Siona Houthuys, Nele Eeckhout en Mirke Kist, die voor De Standaard de podcast ‘Uitgesproken’ maken, zijn in de prijzen gevallen bij De Tegel. Dat is de belangrijkste onderscheiding voor kwaliteitsjournalistiek in Nederland.

Het drietal, samen Audiocollectief Schik, kreeg bij de uitreiking van De Tegel in Den Haag de publieksprijs voor de zesdelige podcast-hit ‘Bob’. Daarin vertellen ze het verhaal over de mysterieuze liefde van de 84-jarige Elisa. Ze maakten de reeks voor de Nederlandse omroep VPRO.

De jury noemde Bob ‘een poëtisch verslag van een razend spannende, romantische, maar ook frustrerende zoektocht.’ 

‘Wij zijn heel gelukkig dat het medium podcast zo'n mooie plek krijgt op het podium van deze belangrijke journalistieke prijs’, reageert Schik.

‘Dit is een opwindende stap in de podcast-revolutie in ons taalgebied.’

Schik maakt voor De Standaard de podcast Uitgesproken. Daarin wordt elke week een bijzonder verhaal uit de krant in audio verteld.

Uitgesproken is een succes. Net als de andere podcasts van De Standaard: De MachtWacht en Bits&Atomen. Gisteren nog meldde De Standaard dat de drie wekelijkse podcasts al meer dan 100.000 keer beluisterd werden. (De Standaard, 16 april.)

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in