Rochus, Muster en Philippoussis vervolledigen affiche BNP Paribas Fortis Champions
Foto: BELGAIMAGE

Olivier Rochus zal, samen met de Oostenrijker Thomas Muster en de Australiër Mark Philippoussis, het deelnemersveld vervolledigen op de BNP Paribas Fortis Champions, een ATP Champions Tour event tussen voormalige toptennissers in de David Lloyd Club in Brussel. Dat hebben de organisatoren dinsdag bekendgemaakt. Eerder bevestigden al onder meer tennislegende John McEnroe en Xavier Malisse hun komst.

Thomas Muster staat bekend als dé gravelkoning van de jaren ‘90. In 1995 zette de nu 50-jarige Oostenrijker de kroon op het werk met eindwinst op Roland Garros. Hij was ook nummer één van de wereld en heeft 44 ATP-titels op zijn palmares staan.

Mark Philippoussis staat vanwege zijn snoeiharde opslag bekend als ‘The Scud’. De Australiër zou nooit een grandslamtornooi winnen, maar stond wel in de finale van de US Open (1998) en Wimbledon (2003). Hij won ook elf ATP-titels en twee keer de Davis Cup (1999 en 2003).

Onze landgenoot Olivier Rochus ten slotte maakt zijn debuut in de ATP Champions Tour. Hij is met zijn 1m68 welgeteld 28 cm kleiner dan Philippoussis. Maar de technisch sterke Namenaar bewees dat je geen opslagkanon moet zijn om het ver te schoppen in de tenniswereld. Zijn grootste triomf vierde de inmiddels 37-jarige landgenoot in 2004 toen hij samen met Xavier Malisse het dubbelspel won op Roland Garros.

Op donderdag 24 mei om 14u30 mogen Rochus en Malisse het tegen elkaar opnemen in de openingsmatch van de BNP Paribas Fortis Champions. Tussen de enkelwedstrijden op donderdag en vrijdag en na de mannenfinale op zaterdag wordt er telkens een gemengd dubbel gespeeld, met Sabine Appelmans en Dominique Monami als vrouwelijke speelsters.

Zondag, na de enkelfinale, maken Kim Clijsters en John McEnroe hun opwachting. Zij mogen met een zonder twijfel spetterende exhibitiematch tegen Dominique Monami en de Fransman Henri Leconte de eerste editie van de BNP Paribas Fortis Champions afsluiten.