Politieman levensgevaarlijk gewond bij schietincident
Foto: Ivan Put

Een politieman is vrijdag levensgevaarlijk gewond geraakt bij een schietincident op een oefening van de speciale eenheden van de federale politie in Tienen. Dat meldt de federale politie maandag in een persbericht.

Vorige week vrijdag, 13 april, trainden de Speciale Eenheden van de Federale Politie op het domein ‘Goetsenhoven’ in Tienen. Een agent werd tijdens de oefening geraakt door een kogel. 'Ondertussen is het levensgevaar geweken maar de collega is zwaargewond', zegt de federale politie.

De oefening maakte deel uit van de opleiding voor de speciale eenheden. ‘Er wordt tijdens oefeningen echter niet met scherp op elkaar geschoten, het was nooit de bedoeling dat dat bij die bewuste oefening wel gebeurde', staat in het persbericht.

Het Comité P voert een onderzoek naar de juiste omstandigheden van het ongeval. De collega’s van DSU zijn zwaar onder de indruk van het gebeuren en worden psychologisch ondersteund. De Federale Politie doet al het mogelijk om de familie te steunen. 'Alle collega’s en in het bijzonder de leden van de Speciale Eenheden zijn in gedachten bij de zwaargewonde collega en zijn familie’, zegt de politie.