Naessens en Meus blikvangers van Antwerpen Proeft
Foto: Photo News

De 12de editie van het culinaire festival Antwerpen Proeft, van donderdag 10 tot zondag 13 mei in en aan de Waagnatie op het Eilandje, pakt uit met de komst van tv-kok Jeroen Meus, bestsellerauteur Pascale Naessens en tweesterrenchef Nick Bril (The Jane).

Een opmerkelijke rol is weggelegd voor presentator Carl Huybrechts: hij zal zich van zijn meest culinaire kant laten zien en de bezoekers introduceren in zijn project ‘El Flamenco de Donaña’ - olijfolie en vleeswaren uit Andalusië.

De affiche van Antwerpen Proeft telt dit jaar veertig restaurants en culinaire speciaalzaken. Pascale Naessens staat er voor het eerst en brengt zelfgemaakte gerechtjes mee, maar is ook beschikbaar om boeken te signeren. Jeroen Meus komt met zijn keten Würst. Ook een andere tv-kok, Sofie Dumont, heeft haar aanwezigheid bevestigd en zal live ‘goochelen met superfoods’. Andere bekende namen zijn sommelier Sepideh Sedaghatnia en de ‘Vlaamse foodpaus’ Luc Hoornaert, die dagelijks een suggestie van de dag doet samen met een topchef.

Nieuwe attracties dit jaar zijn een ‘baking lab’ waar je met stoomovens je eigen brood kan bakken, een ‘grill academy’ waar je de kneepjes van het barbecueën kan leren en ‘MelkMoment’, een stand waar je frisse smoothies en mocktails met melk vindt.

Tickets voor Antwerpen Proeft zijn al verkrijgbaar in voorverkoop en kosten acht euro per dag of vijftien euro voor een combiticket. Daarvoor krijg je ook een welkomstdrankje op het festival en achteraf een gratis huisaperitief bij een deelnemend restaurant naar keuze. Voor kinderen tot en met vijftien jaar is de toegang gratis.