VS bereiden nieuwe sancties tegen Rusland voor
Foto: EPA-EFE

Washington gaat maandag nieuwe maatregelen nemen tegen Rusland, omwille van de steun aan het Syrische regime. Dat heeft Nikki Haley, de Amerikaans ambassadeur bij de Verenigde Naties, zondag aangekondigd.

De Verenigde Staten stelden al verschillende malen sancties in tegen Rusland. Eerder gebeurde dat na de vergiftiging van de ex-dubbelspion Skripal in Groot-Brittannië. De VS zetten daarop onder meer zestig Russische diplomaten het land uit en voorzagen Oekraïne de afgelopen maanden van antitankwapens.

Ambassadeur Haley was zondag te gast bij verschillende Amerikaanse tv-stations en verklaarde dat er maandag nieuwe sancties zullen volgen. Die moeten een antwoord bieden op de volgehouden steun van Rusland aan zijn Syrische bondgenoot, ook na de gifgasaanval op het stadje Douma begin april.

Volgens Haley zal de Amerikaanse minister van Financiën, Steven Mnuchin, maandag onder meer maatregelen aankondigen tegen bedrijven die materiaal hebben geleverd aan het Syrische regime voor de productie van chemische wapens.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig