Aan het Bosuilstadion zijn na afloop van de stadsderby rellen uitgebroken. Er zijn negen supporters opgepakt en er is sprake van gewonden.

De bussen van de Beerschot Wilrijk-supporters stonden klaar om de bezoekers terug naar huis te brengen, toen de ongeregeldheden uitbraken. De Antwerp-supporters, die met een grote groep aan de andere zijde van de omheining stonden, daagden hen verbaal uit, waarop een deel van de bezoekende supporters een omheining wilde slopen. Daar slaagden ze bijna in. De politie moest op die plek, binnen het stadionterrein, de orde herstellen.

Op straat gooiden de Antwerp-supporters ondertussen met projectielen, en maakten het de politie moeilijk. Het was blijkbaar niet gemakkelijk de twee supportersgroepen uit elkaar te krijgen. Met de sproeiwagen en extra ordetroepen duwde de politie de Antwerp-groep enkele honderden meter achteruit. Pas toen konden de bussen het stadion verlaten. Bij deze confrontatie zijn arrestaties uitgevoerd en er zouden ook gewonden zijn.

Onmiddellijk na de wedstrijd had de politie al even traangas moeten gebruiken in het vak van Beerschot-Wilrijk, en zijn een handvol supporters opgepakt omdat ze op het terrein liepen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig