Premier Michel: ‘Idiote en absurde polemiek’
Foto: belga

Premier Charles Michel (MR) is niet opgezet met de kritiek van de oppositie over de audits in het dossier van de F-16’s.

De commissievergadering van vrijdag verliep erg tumultueus. Het parlement kreeg enkel een samenvatting van de audits te zien. De volledige teksten kunnen ze maandag pas inkijken en dat veroorzaakte ongenoegen bij de commissieleden.

‘We hebben onmiddellijk, een paar uren nadat we de documenten hebben gekregen, de documenten beschikbaar gemaakt voor het parlement’, zegt de premier in het VTM Nieuws. ‘Eerst een samenvatting en volgende week maandag het volledige document. Dit is een absurde en idiote polemiek die misschien de zwakheid en fragiliteit van de oppositie aantoont, wat de inhoud betreft.’

De discussie is alleszins nog niet van de baan. Maandag en dinsdag kunnen de commissieleden de audits inkijken om zich te wapenen voor de hoorzitting woensdag. Dan worden de militaire betrokkenen aan de tand gevoeld.

Ook over de aanpak van de auditeurs is het laatste woord nog niet gezegd. De SP.A vindt het ongezien dat de kolonel die erop aandrong de studie over de verlenging wél naar de minister te sturen, in het bijzijn van zijn eigen oversten ondervraagd werd.

Uit de samenvatting van de audits blijkt dat er geen aanwijzingen zijn dat er bewust informatie is achtergehouden bij de vervangingsprocedure van de F-16’s.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig