Vandoorne na dertiende plaats in China:
Stoffel Vandoorne Foto: McLaren F1 team
Stoffel Vandoorne blikt teleurgesteld terug op zijn GP van China. Na een moeizame start slaagde Vandoorne er nog wel in om enkele plaatsen goed te maken maar verder dan een dertiende plaats kwam onze landgenoot niet.

"Ik kende vandaag geen al te goede start en verloor enkele plaatsen tijdens de eerste ronde," begint Vandoorne zijn terugblik op de GP van China. "Ik slaagde erin om voorafgaand aan mijn pitstop drie mooie inhaalmanoeuvres te doen. De vraag was echter of we één of twee pitstops zouden maken, zeker gezien de strijd met de wagens rondom ons. Jammer genoeg kon ik niet profiteren van mijn strategie met één pitstop, dit omdat de andere wagens konden profiteren van het maken van een pitstop terwijl de safety car op de baan was."

"We hadden gehoopt dat er zich nog opportuniteiten zouden voordien tegen het einde van de race. We beschikten uiteindelijk echter niet over de nodige snelheid. Mijn laatste ronden van de race verliepen erg moeizaam door een vibratie in de wagen."

Kwalificatie moet beter
Voor het eerst dit seizoen slaagde Vandoorne er dus niet in om in de punten te finishen, iets dat teamgenoot Fernando Alonso vandaag wel deed. Het pijnpunt bij McLaren blijkt echter vooral de kwalificatie. Daarin is McLaren te traag, al hoopt Vandoorne wel dat dit de komende races zal beteren.

"Het was niet de dag waarop we gehoopt hadden maar desondanks was onze snelheid vandaag beter dan tijdens de kwalificatie. We werken enorm hard om onze performance op zaterdag tijdens de kwalificatie te verbeteren en hopelijk kennen we een sterker weekend in Baku," besloot Vandoorne.

Mopperende Hamilton: "Kon mijn niveau niet halen"

Lewis Hamilton (Mercedes) beleefde weinig lol aan een record in de Formule 1 dat hij vestigde in de Grote Prijs van China. De Britse regerend wereldkampioen eindigde met zijn vierde plek voor de 28e race op rij in de punten. Hij passeerde de Fin Kimi Räikkönen, die in een Lotus tussen april 2012 en juli 2013 in totaal 27 achtereenvolgende GP-races punten scoorde. “Ik heb ondermaats gepresteerd; ik had gewoonweg geen snelheid”, mopperde Hamilton na afloop van de race in Shanghai.

De Brit uitte voor de derde race van het jaar al zijn zorgen over zijn auto, die zijn heerschappij van de afgelopen jaren kwijt lijkt. Ferrari en Red Bull steken Mercedes vooralsnog de loef af. In Australië en Bahrein won Sebastian Vettel (Ferrari), in China was Daniel Ricciardo (Red Bull) de snelste. “Ik reed op oude banden en had geen schijn van kans”, klonk Hamilton zeer teleurgesteld.
Hamilton liep desondanks punten in op Vettel, die na een crash met Max Verstappen terugviel en als achtste finishte. “Het zal een pittige strijd worden tussen ons, maar wij zijn wel de onderliggende partij op dit moment”, aldus Hamilton.
 

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: