‘Belg boekt wintervakantie almaar vroeger’
Foto: BELGA

De zomervakantie moet nog starten, maar de Belg maakt nu al plannen voor de winter. Wie zijn ze en waar gaan ze naartoe?

Uit cijfers van touroperator Neckermann/Thomas Cook blijkt dat de verkoop voor het winterseizoen 2018-2019 (dat start eind oktober en loopt tot en met de Paasvakantie 2019) een opvallend sterke start kent. Het aantal boekingen stijgt met maar liefst 200 procent in vergelijking met vorig jaar, waardoor er nu reeds 5 procent van het winteraanbod is verkocht.

Overwinteren onder zon

Koplopers voor de winter zijn de zonbestemmingen met de Canarische Eilanden in pole position. Voor deze bestemming telt Thomas Cook/Neckermann nu reeds dubbel zoveel boekingen als vorig jaar. Egypte en Marokko en Turkije volgen op plaats 2, 3 en 4.

Opvallend is dat het vooral 55+ers zijn, gevolgd door singles, die nu reeds hun plek onder de zon in de winter vastleggen. Zij kiezen vooral voor laagseizoenperiodes omdat ze geen rekening moeten houden met schoolgaande kinderen.

Almaar vroeger

‘Het consumentenvertrouwen in combinatie met de steeds gunstiger vroegboekvoordelen maakt dat de Belgische vakantieganger er dit jaar vroeg bij is. We zagen dit voor de zomerverkoop die zeer vroeg op gang kwam, waardoor vandaag 61 procent van het aanbod is uitverkocht en we voor de zomer al gestart zijn met de last minute verkoop’, zegt Nathalie Meert, woordvoerster van Thomas Cook Belgium.

Dezelfde tendens trekt zich volgens de reisorganisatie door voor het winterseizoen. ‘Een groot deel van het aanbod werd medio maart reeds beschikbaar hebben gemaakt, om tegemoet te komen aan de vraag in de markt. De vroegboekkortingen in combinatie met voordelen zoals het gratis luchthavenvervoer en het nog ruime aanbod worden opgepikt’, aldus de woordvoerster van Thomas Cook Belgium

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig