Verstappen maakt meteen excuses aan Vettel na botsing: “Heb deze race zelf verprutst”
Foto: Photo News

Max Verstappen is na de Grote Prijs van China meteen naar Sebastian Vettel gestapt om zijn excuses te maken voor de touché tussen beide coureurs tijdens de race. De Nederlands-Limburger wilde in zijn Red Bull binnendoor gaan bij de Duitser van Ferrari om de derde plaats terug te pakken, maar hij remde te laat en reed tegen Vettel aan. De bolides spinden. “Ik had geluk dat ik niet uitviel en de race nog kon vervolgen”, zei Vettel na de race.

Lees ook:IJzersterke Ricciardo wint GP China na spektakelstuk, Vandoorne eindigt dertiende

“Hij is naar me toe gekomen om sorry te zeggen”, opende Vettel. “Het was overduidelijk zijn fout. Hij remde te laat en ik snapte niet veel van zijn actie. Er waren nog vijftien ronden te gaan, hij was sneller, dus ik verwachtte hem al en zou hem vermoedelijk geen strobreed in de weg hebben gelegd.” De viervoudig wereldkampioen, die ondanks zijn achtste plaats de leiding in het kampioenschap van de Formule 1 behield, besloot: “Max heeft zelf een podiumplek weggegooid, dat heb ik hem gezegd.”

“Ik wilde te snel naar voren”

Max Verstappen wond er kort na de incidentvolle Grote Prijs van China in de Formule 1 geen doekjes om. “Ik heb deze race zelf verprutst.” Hij gaf een zekere podiumplek weg door twee mislukte inhaalacties, die hem beide keren terug naar achteren wierpen. Een tijdstraf van tien seconden viel hem ten slotte ten deel nadat hij Sebastian Vettel aanreed.

Verstappen maakt meteen excuses aan Vettel na botsing: “Heb deze race zelf verprutst”
Foto: REUTERS

“Dit had beter gekund, maar ik kan het niet meer veranderen. Ik wilde te snel naar voren”, luidde zijn commentaar. “Het loopt op dit moment niet soepel en het is aan mij om dit de volgende races om te draaien.”

Lees ook:Ricciardo viert zijn zege in China met opmerkelijk gebruik: een vettige schoen champagne

Verstappen lag lange tijd op de derde plek, maar koos bij een onverwachte neutrale fase - veroorzaakt door een crash van de beide Toro Rosso’s - voor een extra pitstop. Vanaf de vierde plaats had hij op vers rubber meer snelheid dan de coureurs voor hem en kon hij de aanval openen op de koppositie. Maar zowel de inhaalactie bij Lewis Hamilton als Vettel mislukte. Hij reed uiteindelijk als vierde over de meet en werd door de tijdstraf van tien seconden als vijfde geklasseerd.

“Bij Hamilton ging ik ging buitenom, maar daar lagen net wat te veel rubberkorrels, waardoor ik controle over de auto kwijtraakte. Dat was jammer, maar toen lag eigenlijk nog alles open. Vervolgens zag ik dat Vettel het moeilijk had op zijn banden. Ik probeerde laat de bocht in te remmen. Daarbij blokkeerde ik mijn achterbanden een beetje en raakte ik hem. Dat is natuurlijk mijn fout. Het is niet wat je wil, maar helaas gebeurde het.”

De vraag of hij niet te ongeduldig was geweest in zijn drang naar voren op te rukken, ontweek Verstappen niet. “Achteraf is het altijd heel makkelijk om dat te zeggen, maar in deze situatie had ik beter wel kunnen wachten. Ik kan het nu echter niets meer aan veranderen.”

Verstappen maakt meteen excuses aan Vettel na botsing: “Heb deze race zelf verprutst”
Foto: Photo News