Yvan Mayeur: ‘Geen sprake van schandaal bij Samusocial’
Foto: BELGA

Er is geen sprake van een schandaal bij de Brusselse daklozenorganisatie Samusocial. Dat schrijft de voormalige burgemeester van Brussel, Yvan Mayeur, volgens de kranten van Sudpresse, in zijn nieuwe boek ‘Yvan Mayeur, Citoyen de Bruxelles’.

Yvan Mayeur (PS) was samen met Pascale Peraïta, de gewezen directrice van de Brusselse vzw, de spil in het Samusocial-schandaal. Beiden moesten vorig jaar ontslag nemen nadat aan het licht was gekomen dat ze zich persoonlijk hadden verrijkt met geld dat voor de daklozen bedoeld was.

In zijn nieuw boek, dat de kranten van Sudpresse al konden inkijken, komt Mayeur kort terug op ‘het schandaal’. ‘Ik zeg heel duidelijk: er is geen sprake van een schandaal bij Samusocial. Het zou een schandaal geweest zijn als we Samusocial niet zouden opgericht hebben en als we de vzw niet zouden hebben laten ontwikkelen tot het sociale bedrijf dat het vandaag is’, luidt het.

Mayeur schrijft dat hij het slachtoffer is van ‘een politiek-mediatieke lynchpartij’. De Brusselse politicus ontkent een fout te hebben gemaakt bij Samusocial en de zaak was volgens Mayeur een voorwendsel om hem opzij te schuiven. Mayeur zegt dat hij het slachtoffer is van een ‘politieke moord’ door Rudi Vervoort, de huidige minister-president van de Brusselse regering.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig