Ook wedstrijd van Alison Van Uytvanck in Lugano onderbroken door regen
Foto: EPA

Het weer is het WTA-toernooi in het Zwitserse Lugano (gravel/250.000 dollar) niet goed gezind. Voor de vierde dag op rij haalde regen het programma donderdag overhoop. Enkele wedstrijden, zoals die van Kirsten Flipkens, moesten zelfs indoor worden afgewerkt. Vrijdag spelen Elise Mertens en Flipkens mogelijk drie wedstrijden op één dag.

Elise Mertens (WTA 20), Kirsten Flipkens (WTA 74) en Alison Van Uytvanck (WTA 51) kwalificeerden zich voor de tweede ronde in Lugano. Van Uytvanck probeerde zich tegen de Italiaanse Camila Giorgi (WTA 59) als eerste van een ticket voor de kwartfinales te verzekeren.

Maar na 21 minuten werd de partij onderbroken wegens regen, bij 2-3 voor Giorgi in de eerste set. Vrijdag wordt de wedstrijd vanaf 10u hernomen met een opslagspel voor Van Uytvanck.

Ook Mertens en Flipkens spelen vrijdag tegen respectievelijk de Tsjechische Marketa Vondrousova (WTA 52) en Aliaksandra Sasnovich (WTA 49) uit Wit-Rusland. Bij een zege spelen ze hun kwartfinale later op de dag.

Ook in het dubbelspel staat er vrijdag een wedstrijd op het programma voor Mertens en Flipkens. Het Belgische duo, het eerste reekshoofd, treedt aan in de kwartfinales. Mogelijk spelen Mertens en Flipkens vrijdag dus drie wedstrijden op één dag.