De Ketele en De Pauw mikken in Mallorca opnieuw op eindwinst Six Days Series
Foto: BELGA

Kenny De Ketele en Moreno De Pauw komen zaterdag in Mallorca opnieuw in actie in de finale van de Six Days Series in het baanwielrennen. In tegenstelling tot de andere Six Days Series-wedstrijden, zal de finale in één avond beslecht worden.

De Ketele en De Pauw voeren momenteel het algemene klassement aan. Begin maart kwam het Belgische duo echter pas als achtste over de streep op het WK in Apeldoorn. “Dat was een teleurstelling, maar we zullen proberen om het seizoen op de piste in schoonheid te beëindigen alvorens we ons op het wegwielrennen storten”, verklaart De Pauw. “In 2017 hebben we de finale gewonnen. Het zou fantastisch zijn dat kunstje te kunnen herhalen.”

De 26-jarige Belg die voor Sport Vlaanderen-Baloise rijdt verwacht zich aan een spektakelfinale. “Vorig jaar hing er een goede sfeer door de vele supporters. Het baanwielrennen is zich aan het ontwikkelen en dat is goed voor de sport.”

Met 235 punten staat het duo aan de leiding in het klassement van de Six Days Series. De Ketele en De Pauw laten de Nederlanders Yoeri Havik en Wim Stroetinga (165 punten) en de Australiërs Cameron Meyer en Callum Scotson (100 punten) achter zich.

Tijdens de zesdaagses van Londen, Berlijn en Kopenhagen verzamelen de teams punten. De eerste twaalf ploegen kwalificeren zich voor de finale in de Palma Arena in Mallorca.