Team Emirates pakt uit met gevaarlijk duo in drie Ardennenklassiekers
Foto: Photo News

UAE-Team Emirates heeft donderdag zijn selectie van zeven renners bekendgemaakt die de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik zullen afwerken. De Ier Dan Martin en de Portugees Rui Costa vormen de speerpunten van het wielerteam uit de Verenigde Arabische Emiraten.

De Amstel Gold Race mag, met vier opgaves en een vijftiende plaats in 2015, niet meteen de favoriete wedstrijd zijn voor Martin, in Luik-Bastenaken-Luik voelt de 31-jarige Ier zich beter in zijn vel. Martin won in 2013 en moest vorig jaar in de sprint de zege laten aan Alejandro Valverde. In de Waalse Pijl eindigde hij driemaal op het podium. “Ik heb de goede vorm beet sinds het begin van het seizoen, hoewel ik door pech nog geen goed resultaat kon neerzetten”, verklaarde Martin. “Ik ben klaar om te starten in deze wedstrijden die ik erg graag rij.”

Rui Costa eindigde in Nederlands-Limburg op de vierde plaats in 2015 en werd in La Doyenne het jaar nadien derde. Voorts rekent het team op Diego Ulissi. De Italiaan finishte al driemaal in de top tien van de Waalse Pijl. De Italianen Matteo Bono en Manuele Mori, de Wit-Rus Alexandr Riabushenko en de Australiër Rory Sutherland vervolledigen de selectie.

. De selectie van UAE-Team Emirates:

Dan Martin (Ier), Rui Costa (Por), Diego Ulissi (Ita), Matteo Bono (Ita), Manuele Mori (Ita), Alexandr Riabushenko (WRu) en Rory Sutherland (Aus).