Drie Belgen plaatsen zich voor finale op EK trampoline en tumbling
Foto: Photo News

Tachina Peeters (Gymplus) heeft zich donderdag geplaatst voor de tumblingfinale op het EK trampoline en tumbling in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Baku. Ook op de dubbele minitrampoline verzekerden Wannes Geens (Sterk en Lenig Drongen) en Anna Hulsens (Turnkring Altis Hulshout) zich van een finaleticket na afloop van de kwalificaties.

Peeters plaatste zich met twee knappe reeksen overtuigend voor de eindstrijd. Een reeks met twee dubbele gestrekte salto’s en een schroefreeks die eindigde met een full in full out gestrekt leverden haar 68.000 punten en een vierde plaats op. De Russin Anna Korobeinikova liet met 69.000 de beste score optekenen.

Op de dubbele minitrampoline scoorde Geens goed op de afwerking. Hij stoot als zevende door naar de finale. Bij Hulsens ging het even mis in de eerste doorgang, maar ze herpakte zich tijdens haar tweede doorgang en ook zij wist met 59.700 een finaleticket in de wacht te slepen.

De finales gaan zondag door. Alle deelnemers beginnen dan opnieuw vanaf nul.

In de kwalificaties van de individuele trampoline kwamen zes Belgische juniores in actie: Augustus Davis (Lenig & Vlug Beveren-Leie), Amelie Nuytten (WIK Oostende), Femke Van Heuverswyn (Lenig & Vlug Beveren-Leie), Hanna De Smet (Lenig & Vlug Beveren-Leie), Günay Kusdemir (Rust Roest Brugge) en Darwin Billet (Lenig & Vlug Beveren-Leie). Geen van hen wist zich te kwalificeren voor de halve finales. Bij de meisjes werkte De Smet de mooiste reeksen af met een score van 88.215 punten. Nuytten behaalde 86.140 punten, gevolgd door Van Heuverswyn met 85.995 en Davis met 85.300 punten. Bij de jongens was Billet goed voor 91.345 punten, Kusdemir sprong een score van 89.040 bij elkaar.

# Belga context ## Related picture(s) [EK trampoline en tumbling - ZAVENTEM RETUR...]

View full context on [BelgaBox]

(belga)