Nederlandse vriendinnen vinden 26.000 euro in vakantiehuisje
Foto: 1Limburg

Een groep Nederlandse vriendinnen zal zich een weekendje Valkenburg, in Nederlands Limburg, nog lang herinneren. In hun vakantiehuis vonden ze een tasje met 26.000 euro cash geld.

De groep van zeven vriendinnen vond in hun vorige maand gehuurde appartementje een tasje. In eerste instantie dachten ze dat daarin make-up zou zitten, maar toen ze het openden, vielen ze van verbazing steil achterover. In het tasje zat een vuistdikke pak geld gepropt, in totaal meer dan 26.000 euro.

‘We hebben er nog even over nagedacht om het geld op te maken’, bekent Jeslynn, een van de vriendinnen aan de Nederlandse nieuwssite 1Limburg. ‘Maar toen we doorkregen dat het om zo’n groot bedrag ging, vertrouwden we het niet meer’, zegt ze.

Daarop belden de vrouwen de politie. ‘Zij hebben met de eigenaar van het appartement gebeld. Wij hebben er daarna niks meer over gehoord.’

'Beetje spijt van'

De eigenaar van het appartement beweert dat het gevonden geld van hem is. Hij is ontevreden dat de dames het geld aan de politie hebben afgestaan, en niet rechtstreeks aan hem hebben teruggegeven. De politie is nu namelijk een onderzoek gestart naar de herkomst van het geld, waardoor hij dat voorlopig niet terugkrijgt.

En de eerlijke vinders? Die kunnen volgens 1Limburg niet rekenen op een beloning. ‘Mocht ik nog eens zo’n vondst doen, dan weet ik niet of ik dan nog eens alles netjes zal teruggeven’, besluit Jeslynn. ‘Een klein beetje spijt heb ik er wel van.’