Het laatste kampvuur op Temptation Island
Foto: VIJF

Sommige avonden is er zo weinig op tv dat een mens desnoods naar Temptation Island kijkt. Of het voetbal.

1 UEFA EUROPA LEAGUE

Canvas 20.40-23.05 uur

U kunt de wedstrijd Olympique Marseille tegen RB Leipzig volgen in afwachting van 'De ideale wereld', dat vanavond later begint dan anders, precies vanwege dat voetbal. En nog later begint als er verlengingen zijn. En nóg later begint als er ook strafschoppen zijn. Centrale gast bij 'De ideale wereld' is acteur Manou Kersting.

2 BOXING STARS

VTM, 20.35-21.40 uur

De edele bokssport kan ons net zo gestolen worden als het voetbal, maar als we Hilde De Baerdemaeker op Eline De Munck kunnen zien meppen, dan zullen we dat niet laten. Benieuwd ook of Hans Van Alphen erin slaagt Bill Barberis een tweede litteken boven zijn lip te bezorgen.

3 TEMPTATION ISLAND

Vijf, 21.35-22.40 uur

Tot op zekere hoogte is ook seks een sport. Het hartverwarmende tiende seizoen van 'Temptation Island' gaat stilaan in blessuretijd. Sommige deelnemers likken hun wonden, anderen nog gauw een verleider. Maar voor het zover is, worden ze verwacht op het laatste kampvuur van dit seizoen.

4 MOTHER’S BALLS / OTHERLAND

NPO 2, 23.05-00.05 uur

Dan toch nog een programma voor de meerwaardezoeker op de buis. De Amerikaanse Amber Vineyard heeft een bijzonder huis gebouwd. Haar House of Vineyard in Rotterdam is het centrum van de Nederlandse 'vogue', een gestileerde dansvorm ontwikkeld door Afro-Amerikaanse en latino-holebi’s in New York in de jaren 80. Met haar extravagante dansoptredens geeft ze haar vogue-kinderen de kans zich uit te leven. Aansluitend op de documentaire volgt een dansfilm.