Antwerpse politie klist bende die bankkaarten stal van ouderen
Foto: Photo News

De Antwerpse lokale recherche heeft een vierkoppige dievenbende opgerold, die vooral ouderen bestal.

De bende werd op heterdaad betrapt in Antwerpen. De lokale politie was al een tijdlang op zoek naar de dieven, die steeds dezelfde modus operandi hadden. Ze gingen dicht bij hun slachtoffers staan terwijl die betalingen uitvoerden met een bankkaart, om zo de pincode te achterhalen. Daarna volgden ze hen dan naar huis, maakten daar contact te en probeerden zich een weg naar binnen te praten door,  bijvoorbeeld, te doen alsof ze nieuwe buren waren. In het huis van het slachtoffer stalen ze de bankkaart zodat ze er zelf geld mee konden afhalen.

Het ging de bende niet om kleine bedragen. Het geld van de slachtoffers werd syst'ematisch van de spaarrekening overgeschreven naar de zichtrekening en vervolgens afgehaald.

De Antwerpse politie startte al in november vorig jaar een onderzoek naar de bende en kon ze uiteindelijk op heterdaad betrappen. Er werden ook vier huiszoekingen uitgevoerd in Antwerpen en Luik. Het parket meldt dat het zwaar tilt aan de feiten omdat er sterke aanwijzingen zijn dat de bende bewust misbruik maakte van ouderen in onze maatschappij.