Amstel Gold Race. BMC pakt uit met favorietenduo Van Avermaet en Teuns
Foto: Photo News

Zondag wordt in Nederlands-Limburg de Amstel Gold Race gereden. Greg Van Avermaet zet er een punt achter zijn voorjaarscampagne, voor Dylan Teuns komen de wedstrijden van de waarheid eraan.

“De Amstel wordt mijn laatste afspraak van het voorjaar”, aldus Van Avermaet. “Ik ben nog altijd gemotiveerd voor deze wedstrijd aangezien het een parcours is dat mij ligt, met korte en nijdige hellingen. Bovendien maak ik deel uit van een sterke ploeg.”

Van Avermaet is zeker niet de enige kopman. Ook Dylan Teuns acht zichzelf niet kansloos in de wedstrijd die deels over zijn trainingswegen loopt. “Ik kijk echt uit naar de wedstrijden die er nu zitten aan te komen”, aldus de BMC-Limburger. “Voor deze reeks klassiekers heb ik mij specifiek voorbereid. De Amstel is een wedstrijd die mij moet liggen. Mijn conditie is goed, het zelfvertrouwen is hoog. Ik ga er dan ook het beste van maken, voor het team en voor mezelf.”

Ploegleider Valerio Piva heeft er vertrouwen in. “Greg is onze leider maar met Dylan hebben we nog een tweede belangrijke troef”, aldus de Italo-Belg. “Zij worden goed omringd met onder meer Bettiol, Caruso en ook Simon Gerrans die in de Amstel al drie keer op het podium stond.”

Piva weet dat het parcours is veranderd. “De wedstrijd wordt traditiegetrouw beslist in de laatste vijftig kilometer maar het nieuwe parcours zorgt ervoor dat de aanloop van de finale over smallere wegen verloopt. Het verandert niets aan onze ambitie: we willen met Greg graag op het podium staan maar hebben tegelijkertijd meerdere kaarten die we kunnen uitspelen.”