Dramatisch einde voor legendarische doelman Buffon: “Scheidsrechter had vuilnisbak waar hart had moeten zitten”
Foto: Photo News

Gianluigi Buffon zal zich zijn afscheid van Europa wel anders hebben voorgesteld. In zijn naar alle waarschijnlijkheid allerlaatste Champions League-wedstrijd leek de legendarische doelman met zijn club Juventus op weg naar een stunt: het 0-3 verlies tegen Real Madrid werd helemaal uitgewist. Tot ref Michael Oliver in de laatste minuut een penalty floot en de dromen van Buffon en Juventus verpestte. De Italiaan ging door het lint en kreeg op de koop toe een rode kaart onder de neus geschoven van Oliver.

In de 93e minuut kreeg Real-speler Vazquez helemaal vrijstaand voor doel een lichte duw in de rug van Juventus-verdediger Benatia. Penalty, vond ref Oliver, tot onvrede van Juventus en bij uitbreiding heel Italië. De Oude Dame leek immers op weg naar een stunt van jewelste: op het veld van titelverdediger Real Madrid stond het 0-3 voor, precies dezelfde score waarmee het vorige week in eigen stadion had verloren.

De Italianen gingen collectief door het lint, aanvoerder Buffon voorop. De legendarische doelman zag zo zijn kans op een zinderend afscheid van het Europese toneel verpest. Tot overmaat van ramp schoof scheidsrechter Oliver hem ook nog een rode kaart onder de neus voor zijn hevige protest. De stoom kwam Buffon zowat uit de oren. “Als je zo’n twijfelachtige penalty toekent net voor het laatste fluitsignaal en zo het werk verpest van een team dat absoluut alles gegeven heeft, dan moet je een vuilnisbak in plaats van een hart hebben”, raasde de Italiaan achteraf.

“Het kan niet dat één persoon een team uit het toernooi kan kieperen met zo’n beslissing. Als ik niet goed genoeg ben, steek ik mezelf weg. Hij zou hetzelfde moeten doen.”

“De scheidsrechter heeft een overtreding gefloten die hij als enige heeft gezien”, zei de Juve-doelman voor de microfoon van Bein Sports. “Om grote wedstrijden in Europa te hebben, heb je grote spelers, trainers, supporters en scheidsrechters nodig. Je moet het belang van bepaalde momenten aanvoelen. Als je dat niet kan, dan ben je het niet waard om op het veld te staan. Als je de persoonlijkheid niet hebt om zo’n match te fluiten, kun je beter met je vrouw en kinderen in de tribune gaan zitten en frietjes eten.”

LEES OOK: Iedereen verontwaardigd na Italiaanse tragedie: “Penalty oké, maar geen rood voor Buffon”