Pijnlijk actueel: 35-jarige wegkapitein van Belgische wielerploeg stopt met koersen wegens hartproblemen
Foto: Photo News

Grégory Habeaux (35) heeft wegens medische redenen besloten te stoppen als profwielrenner. De wegkapitein van WB-Aqua Protect-Veranclassic sukkelde sinds november met hartritmestoornissen. Een pijnlijk actueel thema sinds het overlijden van Michael Goolaerts na een hartfalen tijdens Parijs-Roubaix...

Sinds november sukkelde Grégory Habeaux met symptomen van tachycardie (snelle hartwerking). Na verdere onderzoeken bleek stoppen de enige juiste optie.  De 35-jarige Luikenaar zal actief blijven in de WB-Aqua Protect-Veranclassic-groep, waar hij zijn lange professionele ervaring zal blijven doorgeven.

“De beslissing om te stoppen was moeilijk maar onontkoombaar”, aldus Gregory Habeaux. “Ik kreeg een waarschuwing in november maar slaagde voor de onderzoeken achteraf en kreeg zelfs groen licht, maar ik voelde al snel dat ik niet op niveau kon terugkeren. Ik had een nieuw zwak moment in Parijs-Troyes en op training in maart. Ik deed toen mijn ademhalingsoefeningen, ik liet mijn fiets vallen en zei: ‘Ik stop’. Uit voorzichtigheid.”