Waarnemend ceo Cambridge Analytica zet stap opzij
Foto: AFP

Bij de Britse dataverwerker Cambridge Analytica, die aan de oorsprong ligt van het privacyschandaal waarin Facebook terechtgekomen is, zet waarnemend ceo Alexander Tayler een stap opzij. Dat meldt het bedrijf woensdag in een korte mededeling.

Tayler was nog maar sinds 20 maart de topman van Cambridge Analytica, nadat de raad van bestuur toenmalig ceo Alexander Nix had geschorst omdat er beelden van hem waren opgedoken waarin hij praatte over de controversiële methoden waarmee het bedrijf politieke campagnes mogelijk maakte.

Tayler neemt zijn oude functie weer op en gaat ‘zich focussen op de verschillende technische onderzoeken’ die Cambridge Analytica moet uitvoeren. Wie nu aan het hoofd van het bedrijf komt te staan, wordt niet meegedeeld.

Het nieuws over de stap opzij van Tayler komt er op de tweede dag dat Mark Zuckerberg, de ceo van Facebook, in het Amerikaanse Congres ondervraagd werd over het schandaal en over het privacybeleid van de populaire socialenetwerksite. Daar kwam onder meer aan het licht dat ook zijn eigen persoonlijke gegevens zijn gelekt.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in