Regen gooit weer roet in het eten voor Kirsten Flipkens
Foto: REUTERS

Voor de derde dag op rij zijn de wedstrijden op het WTA-toernooi in het Zwitserse Lugano (gravel/250.000 dollar) verstoord door het regenweer. Alison Van Uytvanck en Elise Mertens konden zich ondanks de neerslag plaatsen voor de tweede ronde, maar de partij van Kirsten Flipkens zal donderdag verder gezet worden.

Flipkens (WTA 74) kijkt de Duitse Carina Witthöft (WTA 57) in de ogen. De wedstrijd werd onderbroken in de derde set bij een 4-3 voorsprong voor de Belgische. Flipkens verloor de eerste set met 6-1 maar won de tweede met 6-4.

Eerder op de dag stootte Van Uytvanck wel door in het enkelspel. De Grimbergse, nummer 51 van de wereld, versloeg in de eerste ronde de Française Oceane Dodin (WTA 95) met 6-4 en 6-2. Ook Elise Mertens (WTA 20/N.2) bekert voort, na een 6-4 en 6-1 zege tegen de Luxemburgse Mandy Minella (WTA 301).

Van Uytvanck is in Zwitserland ook nog in het dubbelspel actief. Aan de zijde van Minella treft ze de Poolse Alicja Rosolska en de Amerikaanse Abigail Spears, die het tweede reekshoofd vormen. Die partij staat woensdag (vanaf 19u30) nog op de agenda.