Louis Vervaeke bijzonder hard voor Franse renner die betrapt werd op doping: “Imbeciel”
Foto: pn

De Franse renner Rémy Di Grégorio van Delko Marseille-Provence KTM is tijdens Parijs-Nice betrapt op het gebruik van epo. Dat heeft de Internationale Wielerunie (UCI) woensdag bekendgemaakt. Het procontinentale team heeft de 32-jarige Di Grégorio meteen een voorlopige schorsing opgelegd.

Di Grégorio liep op 8 maart tegen de dopinglamp tijdens Parijs-Nice. De renner heeft het recht om een analyse van het B-staal aan te vragen. In afwachting daarvan werd hij door zijn team voorlopig geschorst.

“Ik schaam me, ik ben verbijsterd”, reageerde Frédéric Rostaing, manager van Delko Marseille-Provence KTM, in een persbericht. “Ik voel me verraden als de resultaten bevestigd worden. Dit zet de investeringen in ons project op losse schroeven. Die waren gebaseerd op ethische waarden.”

De Belgische renner Louis Vervaeke van Team Sunweb reageerde bijzonder hard op het nieuws: “Bravo, Rémy... Imbeciel”

Al eens uit de Tour de France gehaald

Di Grégorio, die in 2011 een rit won in Parijs-Nice, werd in 2012 uit de Ronde van Frankrijk gehaald en gearresteerd op verdenking van het bezit en het gebruik van doping. Het jaar nadien werd hij vrijgesproken en mocht hij opnieuw in actie komen. In 2017 kondigde Di Grégorio aan een punt te zetten achter zijn carrière, maar de Fransman kwam terug op die beslissing. Dit jaar won Di Grégorio een rit in de Ronde van de Provence.