Een goede nachtrust is van groot belang dus waarom het niet eens met een slaaprobot proberen, dachten enkele Nederlandse studenten. Samen met beddenfabrikant Auping ontwikkelden ze Somnox, een robot die met je mee ademt en die je kan knuffelen waardoor je sneller in slaap zou vallen. Het is de eerste in zijn soort ter wereld.

Maak kennis met Somnox, de eerste slaaprobot wereldwijd. Het gaat om een uitvinding van enkele Nederlandse studenten die werd gelanceerd via crowdfundingplatform Kickstarter.

Geïnteresseerden konden een exemplaar bestellen voor 589 euro. Intussen werd al meer dan 200.000 euro opgehaald waardoor de robot in productie kan.

Wie de robot mee in bed neemt, wordt een goede nachtrust gegarandeerd. Dat doet de robot door met je mee te ademen waardoor je onbewust zelf je ademhaling gaat aanpassen en het ritme van de slaaprobot gaat volgen.

Somnox maakt ook andere geluiden zoals een hartslag of slaapliedjes, die je sneller in slaap moeten doen vallen. Tot slot zorgt het kussen voor wat extra affectie, want je kunt ermee knuffelen in bed. Eenmaal je daarmee begint, gaat het kussen trouwens lichtjes trillen.