Karl-Erivan Haub, een van de rijkste mensen van Duitsland, is sinds zaterdag vermist in de Zwitserse Alpen.

De 58-jarige topman van de Duitse retailgroep Tengelmann ging zaterdag offpisteskiën nabij de Matterhorn. Met een kabelbaan zou hij de Klein Matterhorn opgetrokken zijn, naar een hoogte van zowat 3.820 meter. Sindsdien werd niets meer van hem gehoord. Karl-Erivan Haub is nochtans een ervaren skiër en bergbeklimmer, zegt zijn broer Christian Haub in een brief gericht aan werknemers. 

Volgens de Zwitserse politie wordt er al enkele dagen naar de man gezocht in het skigebied van Zermatt. Tussen de 40 en 50 reddingswerkers kammen een zone van 240 vierkante kilometer uit. Er werden ook verschillende helikopters met warmtecamera’s ingezet.

Volgens reddingswerkers is er een ‘minieme kans’ dat de man nog levend wordt teruggevonden. Haub had op het moment van zijn verdwijning enkel een dunne jas aan, en hij had een kleine rugzak bij zich.Verse sneeuwval bemoeilijkte dinsdag de zoektocht.

De familie van de man heeft een groot bedrag betaald voor de reddingsoperatie. Maar ‘op een bepaald moment moet je je echter afvragen of het nog zin heeft om de operatie voort te zetten’, aldus het hoofd van de reddingsdiensten.

De Tengelmanngroep is de eigenaar van verschillende supermarktketens in Duitsland en Centraal-Europa. De miljardair staat sinds 2000 aan het hoofd van het familiebedrijf dat in 1867 is opgericht als een importeur van koffie en thee.