Duidelijkheid over doodsoorzaak Nick (15)
Foto: Olivier Matthys

Nick Ulser (15), de jongen die zondagavond dood werd aangetroffen op straat in Grimbergen, is niet het slachtoffer geworden van een vluchtmisdrijf. Dat meldt het parket van Halle-Vilvoorde.

Bijkomend (sporen)onderzoek heeft aangetoond dat het slachtoffer een wanhoopsdaad heeft gepleegd, laat het parket in een persbericht weten. ‘De vaststellingen ter plaatse en de verwondingen van de jongen stemmen overeen met deze these.’

Nick Ulser werd zondagavond dood op straat teruggevonden in Grimbergen, nadat hij bij een vriend op bezoek was geweest. Volgens de wetsdokter is de jongeman overleden na ‘een ernstige impact’. Door de aard van de verwondingen was aanvankelijk de meest voor de hand liggende uitleg voor de speurders dat Nick werd aangereden door een auto die daarna is weggereden, liet zijn vader dinsdag weten.

Het parket van Halle-Vilvoorde lanceerde dinsdag ook een oproep naar vijf jongeren uit de wijk, twee meisjes en drie jongens, die de gsm van Nick zondagavond vonden. De vijf getuigen hebben zich dinsdagavond aangemeld bij de lokale politie van Grimbergen. Hun identiteit werd genoteerd en ze werden verhoord.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be