In Algerije is ongeveer 30 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Algiers een legervliegtuig neergestort. Volgens het Algerijnse ministerie van Defensie zijn daarbij 257 doden gevallen.

Het vliegtuig stortte kort na het opstijgen neer in de buurt van de militaire luchthaven van Boufarik. Daarbij zouden volgens het Algerijnse ministerie van Defensie 257 doden gevallen zijn: alle 247 passagiers en de 10 bemanningsleden.

De slachtoffers zijn voornamelijk Algerijnse militairen en hun familieleden. Daarnaast meldt het persagentschap Reuters dat 26 slachtoffers leden zijn van Polisario, de beweging die strijdt voor de onafhankelijkheid van de Westelijke Sahara, het betwiste gebied ten zuidwesten van Marokko.

Iljoesjin

Het gecrashte toestel is een Russisch transportvliegtuig, een Iljoesjin Il-76. De vlucht was op weg naar Tindouf, in het zuidwesten van het land.

Het Algerijnse ministerie van Defensie verstrekte nog geen details over de oorzaak van het ongeval. Bij de crash van een Algerijns legertoestel in 2014 kwamen toen ook al 77 inzittenden om het leven.