Max Verstappen reageert op 'eikel-uitspraak' van Lewis Hamilton
Foto: Twitter - Max Verstappen
Max Verstappen heeft in een interview met de Nederlandse betaalzender ‘Ziggo’ gereageerd op de uitspraak van Lewis Hamilton. Die had hem een eikel had genoemd.

Voor de podiumceremonie van de GP van Bahrein van afgelopen weekend kreeg Lewis Hamilton de beelden te zien van de inhaalpoging van Max Verstappen waarbij beide rijders contact maakten. Op de beelden is duidelijk te zien en te horen dat hij de jonge Nederlander een “dickhead” noemt, wat zoveel betekent als eikel.

Maandagavond werd Verstappen tijdens een skype-interview met de talkshow ‘Peptalk’ op Ziggo Sport geconfronteerd met deze beelden maar hij tilt er niet al te zwaar aan.

“Op dat moment is hij net uit de auto, dan gebeuren die dingen wel eens,” aldus Verstappen. “Als je pas uit de wagen bent zit je nog vol adrenaline.”

De Nederlandse Red Bull-rijder vond niet dat hij te ongeduldig was in zijn actie op Hamilton. 

“Ik zat heel kortbij en er was een kans om te passeren, ik vond het een goede mogelijkheid. Onze bolide was heel goed, ik wou niet te lang achter hem blijven. Ik wist dat we een heel goede wagen zouden hebben voor de race en dat het mogelijk was om met hem in gevecht te gaan.”

Over het feit dat teamgenoot Daniel Ricciardo zijn Red Bull aan de kant moest zetten met technische problemen maakt Verstappen zich ook niet echt druk.

“Ik denk dat ik hetzelfde probleem had tijdens de testen maar het is daarna niet meer teruggekeerd. Nu was dat spijtig genoeg tijdens de race wel het geval.”

“In het algemeen zit het wel goed denk ik. De situatie is zeker beter dan vorig jaar maar het is nog niet ideaal,” besluit Verstappen. 

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: