Vogue strikt Amal Clooney voor cover, George openhartig over aanzoek
George & Amal Clooney Foto: ap
Het Amerikaanse magazine Vogue is erin geslaagd Amal Clooney op zijn cover te krijgen. De advocate en mensenrechtenactiviste en haar man, acteur George Clooney, geven in het magazine ook een zeldzame inkijk in hun huis en privéleven.

Voor de cover van Vogues mei-editie werd Amal Clooney gefotografeerd door de bekende mode- en portretfotografe Annie Leibowitz. Op het coverbeeld draagt Clooney - meisjesnaam Alamuddin - een fuchsia top van ontwerper Alexander McQueen en oorbellen van Cartier.  De foto's werden genomen in Aberlash House, het 17de eeuwse landgoed op een eilandje in de Engelse Theems dat ze in 2014 samen met haar man George Clooney kocht.

Binnenin het magazine vertelt Amal over haar werk als advocate en mensenrechtenactiviste. In het interview zijn George en zij echter ook heel openhartig over hun liefdesleven en over hun in juni 2017 geboren tweeling, Alexander en Ella.

Zo verklapt George hoe hij op een safari met vrienden in Afrika wist dat hij Amal ten huwelijk zou vragen. 'Een paar giraffen kwamen uit het niets op haar af. Ik nam een foto van haar terwijl ze lachte, en zei tegen mijn vriend Ben: "Weet je, ik denk dat ik haar moet vragen om met me te trouwen", en Ben antwoordde: "Ik denk dat dat een goed idee is."'

Vogue kreeg ook de tweeling te zien, en waar Alexander erg op zijn vader zou lijken, kan volgens het magazine hetzelfde gezegd worden over Ella en Amal. 'Ze hebben al een paar keer "mama" en "papa" gezegd', vertelt Amal. 'George deed heel erg zijn best om ervoor te zorgen dat "mama" het eerste woordje was.'

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in