Brief van rechterhand ‘Game of thrones’-regisseur gelekt over epische aflevering
Foto: BELGAIMAGE

De eerste regieassistent van de televisieserie Game of thrones heeft de crew bedankt voor hun inspanningen met een korte brief, die ongewild een tijdje op Instagram stond.

Pas volgend jaar ziet u er het resultaat van, maar de crew van Game of thrones draait dezer dagen flink wat nachtelijke overuren voor het achtste seizoen. Uit een bedankbrief van Jonathan Quinlan, assistant director oftewel rechterhand van de regisseur, blijkt dat de crew liefst 55 opeenvolgende nachten heeft gefilmd op drie verschillende locaties om één aflevering vast te leggen.

De brief, die enige tijd ongewild op Instagram stond, laat weinig aan de verbeelding over:

Brief van rechterhand ‘Game of thrones’-regisseur gelekt over epische aflevering
Foto: rr

‘Dit is voor de nachtdraken’, schrijft Quinlan, ‘Omdat jullie het 55 opeenvolgende nachten hebben volgehouden. Omdat jullie de koude, de sneeuw, de regen, de modder, de schapenstront van Toome (Noord-Ierland, red.) en de wind van Magheramorne (Noord-Ierland, red.) hebben doorstaan.’

‘Wanneer tientallen miljoenen mensen in de wereld deze aflevering over een jaar bekijken, zullen ze niet weten hoe hard jullie gewerkt hebben. Het zal hen niet kunnen schelen hoe moe jullie waren of hoe moeilijk het was om jullie werk te doen in de vrieskou. Ze zullen gewoon begrijpen dat ze naar iets kijken dat nog nooit eerder vertoond werd. En dat hebben ze aan jullie te danken.’

Met die gelekte boodschap zijn de verwachtingen opnieuw hooggespannen. Zelfs voor de aflevering ‘Battle of bastards’, die onder luid applaus werd gerecenseerd, werkte de crew ‘maar’ 25 dagen op rij.

Op fora wordt intussen druk gediscussieerd voor welk episch gevecht er 55 nachten zou zijn gefilmd. Eerder lekten al beelden waarop te zien is hoe een ‘ijsdraak’ toeslaat. Volgens veel fans zou het geliefde Winterfell ten prooi vallen aan de Night King, nu De Muur deels verpulverd is. Zekerheid over het lot van Winterfell en co. komt er pas ten vroegste in de zomer van 2019.