Volledige ploeg van Michael Goolaerts zakt af naar Brabantse Pijl: “Als eerbetoon en op vraag van de familie”

Morgen vindt de 58e Brabantse Pijl plaats, mét Veranda’s Willems-Crelan aan de start. “Na overleg en mede op vraag van de familie van Michael Goolaerts en onze renners werd beslist de wedstrijd aan te vatten”, klinkt het.

“Bovenal wordt de Brabantse Pijl onze eerste koers na het tragische overlijden van onze ploegmaat en vriend. De eerste wedstrijd die we zullen rijden met Michael in onze gedachten. #All4Goolie!”

De hele ploeg komt dinsdag samen, ook de renners die niet op het selectieformulier staan. De renners die aan de start zullen verschijnen zijn Sean De Bie, Elias Van Breussegem, Arjen Livyns, Dries De Bondt, Zico Waeytens, Mathias De Witte en Huub Duijn.

“Dit is een moment om samen te komen als team en elkaar bij te staan. De renners die woensdag niet rijden zullen er bij zijn als steun voor de renners die wel rijden. Iedereen draagt zijn steentje bij aan het team. Iedereen zit woensdag mee in de wedstrijd. Iedereen ‘Sniper’. Dit als eerbetoon aan Michael. #All4Goolie!”

LEES OOK: Ploegleider van Goolaerts over dramatische dag: “Ben ik egoïstisch geweest door terug te gaan in koers?”

Ingetogen start

“Naast een minuut stilte bij de start zal, in vergelijking met andere jaren, alles veel serener verlopen”, gaf organisator Pascal Demol van de Brabantse Pijl al mee. “Bij de voorstelling van de ploeg op het startpodium in Leuven zal het team van Veranda’s Willems-Crelan het laatst aan de beurt zijn. Na één minuut stilte starten we om 12u30 vanop de Grote Markt. De ploegmakkers van de betreurde Michael Goolaerts zullen voor het peloton uitrijden in de eerste lus rond startplaats Leuven. Bij het officiële vertrek zal nog een minuut stilte volgen.”

LEES MEER over de Brabantse Pijl