Adidas maakt nu ook kledingcollectie van plastic oceaanafval
Foto: Instagram @wanderlustfest
Nadat Adidas eerder scoorde met sportschoenen gemaakt uit oceaanafval, komt er nu ook een yogalijn voor vrouwen uit in hetzelfde materiaal. Daarvoor wordt samengewerkt met yoga- en lifestylemerk Wanderlust en milieuorganisatie Parley for the Oceans.

De Adidas x Wanderlust-collectie bestaat uit 42 stuks. Daarbij tanktops, leggings en onesies die duidelijk gemaakt werden om in te sporten, maar ook crop tops en bomberjacks. Prijzen variëren van 28,5 euro voor een topje tot 103 euro voor een onesie.

Alles werd gemaakt van gerecycleerd afval uit de zee dat in samenwerking met milieuorganisatie Parley for the Oceans werd verzameld. Ook voor de ontwerpen haalden de designers hun inspiratie bij de oceanen, met fantastische prints en veel blauw- en grijstinten. 

'We weten dat onze vrouwelijke klanten zeer begaan zijn met het milieu', verklaarde Adidas Women's-directeur Alison Stewart aan The Independent. 'Met deze producten kunnen ze hun sportieve prestaties verbeteren en een verschil maken voor de planeet.'

In 2017 kwam Adidas ook al met een lijn van sportschoenen gemaakt van plastic afval uit de zee. Daar werden in een jaar tijd al een miljoen stuks van verkocht.