Michael Goolaerts onderging in november nog een volledige screening
Foto: rtv

De zondag overleden renner Michael Goolaerts onderging voor de start van het wielerseizoen de gebruikelijke medische testen. “In november onderging hij nog een volledige screening, zoals dat jaarlijks het geval is in het peloton”, vernam Belga uit goede bron. “Er stelden zich toen geen problemen en Michael kreeg groen licht om gewoon te koersen.”

Uit navraag bij zijn entourage blijkt dat Goolaerts nooit melding maakte van hartklachten. “Michael had nooit eerder problemen. Dus dit overlijden overvalt ons volledig.”

Eén van de komende dagen zal in Frankrijk een autopsie worden uitgevoerd op het lichaam van Goolaerts, die zondagavond overleed in een ziekenhuis in Rijsel, nadat hij tijdens de wielerwedstrijd Parijs-Roubaix een hartstilstand had gekregen. “Volgens de eerste elementen lijkt het om een hartfalen te gaan, waarna hij is gevallen, en was het niet de val die tot zijn toestand heeft geleid”, stelt het parket. Het is niet zeker dat de autopsie uitsluitsel zal bieden. De kans bestaat dat er over de oorzaak van het hartfalen nooit volledige duidelijkheid zal komen.

Het lichaam van Goolaerts is nog niet vrijgegeven. Pas wanneer dat is gebeurd, zal de datum van de begrafenis kunnen worden vastgelegd.