Boer reageert na klachten Chris Dusauchoit
Chris Dusauchoit Foto: Olivier Matthys

Boer Theo Scherens heeft voor het eerst gereageerd op de klachten van televisiepresentator Chris Dusauchoit op Radio 2. Dusauchoit schreef op Twitter dat hij geurhinder en andere overlast ondervond door de activiteiten van de boerderij. Scherens weerlegt zijn klachten.

‘Mijn bedrijf is het meest gecontroleerde bedrijf in Vlaanderen, het is helemaal in orde’, aldus Scherens, die de boerderij inderdaad een aantal jaren terug heeft overgenomen. Volgens hem was het bedrijf bij de overname niet helemaal in orde, maar nu wel.

Dusauchoit schreef dat hij last had van ‘een Babylonische vliegenplaag’. Scherens geeft toe dat er twee jaar geleden problemen waren met vliegen, maar dat er nu geen meer zijn.

Daarnaast verwijt de presentator de boer ervan zijn mestputten open te laten liggen, waardoor ‘de stank niet te harden is’ en hij geen vruchtgebruik meer heeft van zijn tuin. Volgens Scherens heeft de milieudienst onderzoek gedaan.

‘Het niveau van mijn put staat een meter onder het oppervlakteniveau. Bij Chris staat er water aan de oppervlakte, mijn mest kan niet bergop lopen toch? Dat is totaal onmogelijk.’ Volgens de boer ging men ook stalen nemen, maar ging dat uiteindelijk niet door. ‘Chris had plots geen tijd meer’, aldus de boer op Radio 2.

Bedrijfswoning

Volgens de boer staat het huis van Dusauchoit dichtbij de boerderij, omdat het vroeger de bedrijfswoning was. ‘Het bedrijf staat dus dicht bij zijn huis. Wanneer daar 800 dieren gehuisvest zijn, kan je moeilijk verwachten dat je daar niks van geur hebt.’

Dusauchoit reageerde op de kritiek van Scherens via Twitter. Hij klaagt aan dat er mest in zijn tuin loopt.