Meunier en PSG kruipen door oog van de naald in match met misser van het jaar en klungelige owngoal in extra tijd
Foto: AFP

Paris Saint-Germain is vrijdag op de 32e speeldag in de Franse Ligue 1 op een haar na ontsnapt aan zijn derde competitienederlaag. Met Thomas Meunier tussen de lijnen speelde PSG 1-1 gelijk op het veld van Saint-Étienne. Mathieu Debuchy was de schlemiel van de avond. De Franse verdediger duwde in blessuretijd de gelijkmaker in eigen doel.

De thuisploeg brak na een kwartier de ban via Rémy Cabella, die van dichtbij de 1-0 op het scorebord zette. Na een trekfout van Presnel Kimpembe in de grote rechthoek kon diezelfde Cabella de score vanaf de stip verdubbelen, maar doelman Areola hield de zwak getrapte strafschop tegen.

Op slag van rust kreeg Kimpempe zijn tweede gele kaart, waardoor PSG de tweede helft met een veldspeler minder moest volmaken. Een kwartier voor tijd kreeg Edinson Cavani echter dé opgelegde kans op de gelijkmaker. De Uruguayaan trapte de bal echter naast een leeg doel, goed voor één van de grootste missers van het seizoen in de Ligue 1 en misschien wel heel Europa.

Toch slaagden de Parijzenaars er nog in een punt in de wacht te slepen. Debuchy verkeek zich op een voorzet van Thomas Meunier en duwde de 1-1 ongelukkig met de knie voorbij zijn eigen goalie.