Vergiftigde ex-dubbelspion niet meer in kritieke toestand
Sergej Skripal. Foto: AFP

De toestand van de vergiftigde Russische ex-spion Sergej Skripal verbetert snel. Hij bevindt zich niet langer in kritieke toestand, meldden zijn artsen in het Britse stadje Salisbury.

Volgens de medische directeur van het ziekenhuis in Salisbury reageert de ex-spion goed op zijn behandeling. Hij ligt net als zijn 33-jarige dochter Julia al meer dan een maand in het ziekenhuis, nadat ze bewusteloos waren aangetroffen na vergiftiging met het zenuwgas novitsjok.

De gezondheidstoestand van Julia verbetert ‘dagelijks’, aldus arts Christine Blanshard. ‘Ze wacht met ongeduld de dag af dat ze het ziekenhuis zal kunnen verlaten.’ Wanneer dat zal zijn, is volgens de arts nog niet duidelijk. ‘In tussentijd heeft Julia gevraagd om privacy.’

Na de vergiftiging op 4 maart in Salisbury legde de Britse regering de schuld voor de aanval bij Moskou. Daarop beslisten bijna dertig landen om alles samen meer dan 140 Russische diplomaten het land uit te zetten. In een tegenzet stuurt Rusland, dat elke betrokkenheid ontkent, evenveel diplomaten terug.