Levend de bank uit?
Foto: La Casa de Papel / Netflix

Een film, een docu, een serie… Voor elk wat wils vanavond op televisie!

1. SELMA

Canvas 21.15-23.15 uur

Vijftig jaar geleden leidde Martin Luther King een protestmars voor gelijke burgerrechten en écht stemrecht voor zwarte Amerikanen. Regisseuse Ava DuVernay slaagt erin om over het onrecht en de verdrukking een aangrijpende film te maken zonder te vervallen in pathos of een belerend toontje.

2. THE GRAHAM NORTON SHOW

BBC 1 23.35-0.25 uur

Graham Norton begint op de BBC aan zijn 23ste seizoen en is bij gebrek aan een degelijke Vlaamse talkshow nog altijd een aanrader. Vandaag op zijn rode sofa onder meer Kylie Minogue, die haar album ‘Golden’ komt promoten.

3. LA CASA DE PAPEL

Netflix

Het tweede deel van het eerste seizoen van deze luimige kraakserie over een gijzeling in een bank wordt eindelijk ook aan Netflix toegevoegd. De hamvraag is: geraken ze nu levend die bank uit?

4. POLDARK

Een 22.10-23.10 uur

Een graanschip wordt overvallen door uitgehongerde dorpsbewoners. George treedt streng op tegen de boeren. Demelza bevalt van een dochter, Clowance. Morwenna en Geoffrey Charles moeten de kerst doorbrengen in Truro, en daar hangt spanning in de lucht. Ross komt met een plan om overzees graan binnen te brengen en onder de bewoners te verdelen. Morwenna en Drake worden herenigd op het strand van Hendrawna.