sp.a Deinze-Nevele sp.a plus lanceerde donderdag haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober, met een Facebookpagina en een filmpje over “een open lijst #vooriedereen”. Opvallend is dat er nog niemand wordt aangekondigd die op de lijst zal staan. Iedereen met een progressief hart wordt daarvoor hartelijk opgeroepen om mee te doen en mee te bouwen aan het Deinze van morgen. De kop en de staart van de lijst zal worden bekendgemaakt op 1 mei, de feestdag van de socialisten.

“We kozen voor de naam ‘sp.a plus’, omdat we resoluut de kaart van de openheid willen trekken in onze nieuwe fusiestad. We staan samen voor heel wat uitdagingen. Enkel door die samen met elkaar én met de burgers tegemoet te gaan, kunnen we die uitdagingen doen slagen,” vertelt voorzitter Wouter De Schepper. “sp.a plus staat voor een open lijst, vol enthousiaste progressieve mensen die samen een mooi project willen uitbouwen. Iedereen met het hart op de juiste plaats roepen we hiervoor op. We hopen hierdoor een gezonde mix van sp.a’ers en geëngageerde mensen van zowel Deinze als Nevele op onze lijst te hebben.”

“Doorheen onze campagne zullen we specifiek toespitsen op vijf concrete thema’s. Eén voor één zaken die tegemoet komen aan de behoeften van de inwoners van onze stad. Werken rond deze thema’s is volgens ons nodig om het fusieverhaal te doen slagen,” vervolgt Walter Gorré, covoorzitter van de afdeling. “Wat die thema’s precies zijn, maken we de komende maanden stap per stap bekend. We willen immers alles nog wat verder verfijnen en niet zomaar wat zeggen zonder enige grond. Maar onze thema’s worden vast en zeker #helemaalvanjou.”

“Houd daarom ook zeker onze Facebookpagina én website www.spaplus.be goed in de gaten,” besluit Edelbert Masschelein, secretaris van de gefuseerde afdeling en social media manusje van alles. “Daarop kun je al onze thema’s leren kennen, beelden van onze acties vinden én volgen wanneer we bij jou in de buurt zijn. En als je wilt meedoen, mail naar doemee@spaplus.be of contacteer één van onze mandatarissen zoals Mia Pynaert of Freija Dhondt. Want #jijmaaktdeinzenevele.”