Na 18 jaar is een eerste trailer vrijgegeven van Terry Gilliams film over Don Quichote. Maar ook nu zijn nog niet alle problemen van de baan.

De regisseur had de voorbije jaren vooral veel pech. Zijn eerste poging om de roman van Cervantes te verfilmen, draaide uit op een catastrofe. Straalvliegtuigen en overstromingen verstoorden de opnames. Er waren ook problemen met geldschieters.

Gilliam en zijn Don Quichote-film waren vervloekt, zo was het idee in Hollywood. Er kwam zelfs een documentaire over zijn schier onmogelijke queeste om een film te maken: Lost in La Mancha.

Maar Gilliam zette door. Afgelopen juni kondigde Gilliam aan dat hij opnieuw financiering had gevonden. Hij vond ook nieuwe hoofdrolspelers: Jonathan Price en Adam Driver.

Ondanks alle tegenslag zou de film dit jaar in de zalen komen. Er is nu zelfs een eerste trailer vrijgegeven van The Man Who Killed Don Quixote. Die bevestigt dat het verhaal zal schipperen tussen de hedendaagse tijd en de zeventiende eeuw.

Maar de trailer betekent niet dat de productie vanaf nu vlekkeloos zal verlopen. Een van de voormalige producers, Paulo Branco, kan nog stokken in de wielen steken. Hij vindt dat hij contractueel nog recht heeft op de opbrengsten. Het juridisch dispuut betekent dat de film wellicht niet op het filmfestival van Cannes, in mei, in première kan gaan. In juni zou de rechtbank een uitspraak doen.