Conor McGregor riskeert sanctie na aanval op rivalen
Foto: AP

Conor McGregor is door de politie van New York aangeklaagd voor mishandeling en vernieling. De populaire Ierse kooivechter viel donderdag enkele rivalen aan op een persmoment van het UFC (Ultimate Fighting Championship).

Het UFC organiseert zaterdag een kamp om de wereldtitel bij de lichtgewichten. De 29-jarige McGregor is sinds 2016 regerend wereldkampioen, maar kwam daarna niet meer in actie. Daarom besliste het UFC om zaterdag een nieuw titelkamp te organiseren tussen Khabib Nurmagomedov en Max Holloway.

Bij het persmoment in het Barclays Center in Brooklyn zorgde McGregor, die in augustus 2017 in 'The Money Fight' verloor van Floyd Mayweather, ongevraagd voor enige ophef. Zo gooide hij onder meer vuilnisbakken en een steekwagen naar het busje waarin zijn rivalen zaten. Daarbij sneuvelde een ruit en raakten minstens twee personen gewond. Een andere MMA-vechter Michael Chiesa liep verwondingen op in het gezicht, waardoor zijn gevecht tegen Anthony Pettis niet zal kunnen plaatsvinden.

Nadat beelden van het incident werden verspreid via sociale media, kwam McGregor zichzelf aanmelden bij de politie van New York. Hij moet zich vrijdag voor de rechter verantwoorden.

Over de reden van de aanval doen meerdere versies de ronde. Volgens sommigen was McGregor kwaad omdat hij de wereldtitel zou verliezen, anderen noemen een incident tussen Nurmagomedov en Artem Lobov eerder deze week als aanleiding. De Rus Lobov is een goede vriend en sparringpartner van McGregor en zou ook deel uitgemaakt hebben van het groepje van de Ierse kooivechter dat het busje aanviel.

‘Dit is het walgelijkste dat al gebeurd is in de geschiedenis van ons bedrijf’, vertelde UFC-voorzitter Dana White meteen na de feiten. ‘Ik weet niet of McGregor aan de drugs zit of wat zijn probleem is, maar zo gedraag je je niet.’ White kondigde aan dat ook de kamp van Lobov, die eveneens zaterdag had moeten vechten, niet zal doorgaan voor zijn vermeende betrokkenheid.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig