Joelia Skripal na vergiftiging: ‘Ik word elke dag beter’
Joelia Skripal Foto: AP

De 33-jarige Joelia Skripal, dochter van de voormalige Russische dubbelspion Sergej, laat donderdag in een door Scotland Yard verspreide mededeling weten dat haar gezondheidstoestand beter wordt.

‘Iets meer dan een week geleden ben ik weer wakker geworden, en ik ben blij te kunnen zeggen dat ik elke dag beter word’, aldus Skripal. In haar bericht dankt ze de vele mensen die bijgedragen hebben tot haar genezing en de boodschappen van steun die ze krijgt. Het is de eerste keer sinds de aanval dat Joelia Skripal van zich laat horen.

Vergiftiging

Samen met haar vader werd Joelia op 4 maart bewusteloos aangetroffen op een bank in het Britse Salisbury. Al snel werd duidelijk dat de twee het slachtoffer waren van een gifaanval. De Britten schreven die aanval toe aan de Russen, maar dat wordt ontkend in Moskou.

‘Ik ben er zeker van dat jullie begrijpen dat het hele verhaal redelijk desoriënterend is, en ik hoop dat jullie mijn privacy en die van mijn familie zullen respecteren tijdens mijn herstel’, schrijft ze nog. In de mededeling zegt de vrouw niets over wie achter de aanval zit.

In een laatste update van het ziekenhuis werd de toestand van Sergej Skripal omschreven als ‘kritiek maar stabiel’.

De vergiftiging van de voormalige Russische dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter, op 4 maart  in Salisbury, leidde de afgelopen weken tot een zware diplomatieke crisis tussen Rusland en het westen. Een aantal westerse landen zetten Russische diplomaten het land uit, Rusland antwoordde met dezelfde actie. Ook in België werd één Russische diplomaat het land uit gezet, en één Belgische diplomaat moest Rusland verlaten.