‘Welke 16-jarige kan zich een handtas van Chanel veroorloven?’
Kaia Gerber liep in maart ook mee in de catwalkshow van Chanel Foto: ap

Kaia Gerber, de zestienjarige dochter van Cindy Crawford, is de nieuwe favoriet van Chanel-ontwerper Karl Lagerfeld. Maar dat ze ook gebombardeerd werd tot het gezicht van de handtassenlijn wordt niet door iedereen goed ontvangen.

Kaia Gerber heeft de voorbije maanden een indrukwekkend cv opgebouwd. Daar mag ze ook nog een campagne voor het Franse modehuis Chanel aan toevoegen, al is niet iedereen positief gestemd over die laatste job. vooral omdat het model te jong zou zijn om peperdure handtassen te promoten. ‘Welke zestienjarige kan zich een handtas van Chanel veroorloven?’, klinkt het onder meer op sociale media. 'Vertelt Chanel me met deze campagne dat ik te oud ben om klant te zijn bij hen?', vraagt iemand anders zich af.

Ook de manier waarop Gerber handtassen aan de vrouw moet brengen, vinden velen niet oké. De foto’s werden genomen door Karl Lagerfeld in het voormalige appartement van Coco Chanel en tonen Gerber onder meer liggend op een sofa. Te uitdagend, klinkt de kritiek. De pose zou volgens anderen het ondergewicht van de tiener in de verf zetten. Al zijn er ook genoeg mensen die het opnemen voor de keuze van Lagerfeld voor 'mini Cindy'. 'Ze is gewoon prachtig.'