H&M maakt trouwjurk van Kate Middleton na
Foto: Photo News

Kledinketen H&M lanceert binnenkort een eerste trouwcollectie. Blikvanger in die collectie is een duplicaat van de jurk waarin Kate Middleton eeuwige trouw beloofde aan prins William.

Trouwjurken hoeven niet steeds een klein fortuin te kosten. Toekomstige bruidjes die zich niet per se in dure zijde en kant willen hullen op hun trouwdag hebben ook keuze uit een aantal betaalbare opties dankzij merken zoals Sessùn en Esprit. En de kledingketens springen mee op de kar. Zo lanceert ook kledingreus H&M binnenkort een eerste trouwcollectie.

En daar zit een wel heel bijzonder exemplaar bij. Een van de ivoorkleurige jurken heeft een bovenlijfje met V-hals en lange kanten mouwen… net zoals de jurk die Kate Middleton zeven jaar geleden droeg op haar huwelijksdag.

Het grootste verschil tussen de twee jurken zit hem in het prijskaartje (en de gebruikte materialen). Het exemplaar van H&M kost net geen driehonderd dollar, het originele ontwerp van Sarah Burton voor Alexander McQueen wordt geschat op meer dan 350.000 euro. Ook de 2,7 meter lange sleep heeft H&M achterwege gelaten.

De jurk is voorlopig enkel te koop via de webshop in de Verenigde Staten.

H&M maakt trouwjurk van Kate Middleton na