Europarlementslid Mark Demesmaeker opgenomen in ziekenhuis
Foto: BELGA

Europarlementslid Mark Demesmaeker (N-VA) is vorige vrijdag in allerijl opgenomen in het ziekenhuis, melden onder andere Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws woensdag.

‘Mijn vader heeft momenteel gezondheidsproblemen en gaat door een zware periode’, zegt zijn zoon Tomas. ‘Hij is opgenomen voor verzorging, zodat hij in alle rust en sereniteit kan herstellen.’

Mark Demesmaeker kwam vorige week nog in het nieuws in het kader van een fraudedossier. Hij zou een fiscale schuldenberg van 540.000 euro hebben, geld dat de fiscus nu opeist. Het parket stelde zelf een onderzoek in, maar heeft nog niet beslist of het Demesmaeker zal vervolgen of niet.

Het onderzoek tegen Mark Demesmaeker gaat over belastingontduiking na de verkoop van zijn huis. De woonst stond deels op zijn naam en deels op naam van de BVBA waarin hij zijn tv-activiteiten had ondergebracht.

De familie vraagt om de privacy van Demesmaeker en zijn gezin en naasten te respecteren. ‘Wat betreft het onderzoek dat momenteel loopt, herhaalt m’n vader dat hij in alle openheid en transparantie meewerkt en hoopt dat alles zo snel mogelijk wordt uitgeklaard’.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig