‘Verjonging kust zet zich door’
Het streetartfestival Crystal Ship lokte de voorbije jaren veel (jonge) mensen naar Oostende. Hier werk van Pol Cosmo. Foto: Brecht Van Maele

Tijdens het verlengde paasweekend zakten 250.000 tot 300.000 dagtoeristen af naar zee, waarmee de verwachtingen werden gehaald. Dat zegt provinciebedrijf Westtoer, dat graag ziet hoe de opkomst van hippe bars en evenementen een jonger publiek naar de kust lokt.

Ondanks het wisselvallige weer vonden heel wat toeristen opnieuw hun weg naar zee voor een of meerdere dagen. De hotels noteerden sterke cijfers, met een bezettingsgraad van 90 procent en meer. Ook voor veel tweedeverblijvers is de paasvakantie vaak vaste prik.

Westtoer merkt ook op dat de verjonging van de kust zich doorzet met de hippe strandbars en beachclubs, maar ook evenementen die gericht zijn op een breed publiek maar toch ook de jongere generaties aanspreken zoals het straatkunstfestival Crystal Ship in Oostende, dit jaar aan de derde editie toe, en de kunsttriënnale Beaufort.

Met het voorspelde goede weer hoopt de kust komend weekend af te stevenen op topcijfers. De jongste jaren stromen er bij de voorspelling van zonnig weer heel wat lastminuteboekingen binnen.