LVMH blijft schuiven met zijn ontwerpers
Foto: AFP

Na amper drie seizoenen verlaat Haider Ackermann het modehuis Berluti. Het plotse vertrek is één van de vele veranderingen die de Franse luxegroep LVMH de laatste maanden doorgevoerd heeft.

Berluti werd in 1895 opgericht door Alessandro Berluti, een Italiaanse schoenmaker die op z’n 20ste naar Parijs trok. In 1993 kwam het mannenlabel in handen van LVMH. Sinds 2011 is Antoine Arnault, zoon van Bernard, ceo van dit modehuis.

Haider Ackermann volgde eind 2016 de ontwerper Alessandro Sartori op en bezorgde de eerder klassieke herencollectie een zeker laidback gehalte, soms met een gender neutral twist. Zo werden de collecties zowel door mannen als vrouwen op de catwalk geshowd.

Naast zijn job van creatief directeur van Berluti bleef en blijft Ackermann ook zijn eigen vrouwen- en mannencollecties ontwerpen die behoren tot de Belgische modegroep rond Anne Chapelle.

Wie Haider Ackermann zal opvolgen bij Berluti, is nog niet bekend. Een van de namen die circuleren is Kris Van Assche die onlangs Dior Homme verliet. LVMH liet toen weten dat Kris Van Assche een nieuwe functie zou opnemen binnen de groep.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig