Trek-Segafredo legde zo’n 100 kilometer af, kopman Jasper Stuyven hield het bij 60 kilometer. “Hij verkende eerder al het parcours en had aan dat aantal kilometers genoeg”, verklaarde Dirk Demol.

“De verkenning kwam er op vraag van John Degenkolb. Hij staat in de pikorde net onder Stuyven. Degenkolb is in aanloop naar de klassiekers ziek geweest. Daardoor is hij nu niet echt superfit. En dat is voor mij de reden om Stuyven een plaatsje hoger te zetten. Degenkolb kan van de Ronde van Vlaanderen gebruikmaken om zijn conditie verder aan te scherpen met het oog op Parijs-Roubaix, een doel van hem dit jaar.”

Geen groepsverkenning bij Sport Vlaanderen-Baloise

Bij de professioneel continentale ploeg Sport Vlaanderen-Baloise staat er geen groepsverkenning meer op het programma. "Onze renners kennen de Vlaamse heuvels en kasseien nu onderhand wel", verklaarde Hans De Clercq. "Bovendien is het al een redelijk lastig voorseizoen geweest. Daarom willen wij onze renners zoveel mogelijk rust gunnen tussen twee koersen door."

"Ik houd hout vast, maar dit jaar zijn wij redelijk gespaard gebleven van ziekte en blessures. Dat was de afgelopen jaren wel anders. De selectie die Walter Planckaert en ikzelf al een tijdje in ons hoofd hadden, kan dan ook de Ronde van Vlaanderen rijden. Wij hebben bewust geen neoprofs opgesteld. Het is immers de Ronde van Vlaanderen, een enorm lastige en nerveuze koers. Daarom dat we kozen voor renners die al twee of drie jaar bij ons in de ploeg zitten. We willen zondag de koers helpen kleuren. Meeglippen in een vroege vlucht is de opdracht. Zoveel mogelijk publiciteit pakken en hopelijk zo ver mogelijk in de finale geraken is ons doel."

Mitchelton-Scott plant vrijdag nog korte verkenning

Vrijdag gaat Mitchelton-Scott nog enkele cruciale punten van het parcours onder de loep nemen. “Onze verkenningstocht zal zowat 60 kilometer lang zijn. We beginnen eraan, net voor de eerste beklimming van de Oude Kwaremont”, meldde sportdirecteur Lorenzo Lapage. “De aanloop naar de eerste helling van de dag in de Ronde verloopt anders dan vorig jaar, vandaar. Dan snijden we wat af om zo naar de laatste lus te trekken van de Oude Kwaremont en de Paterberg. De teambus zal de renners wat verderop opvangen.”

“Bij ons worden Matteo Trentin en Luke Durbridge naar voren geschoven als beschermde renners. Durbridge is in het voorjaar wat ziek geweest, maar is nu tiptop in orde. Daaronder plaats ik dan Mathew Hayman en Luka Mezgec. Hayman is meer iemand voor Parijs-Roubaix en krijgt daar de rol van kopman toebedeeld. Mezgec mist nog wat parcourservaring in de Ronde om er echt te kunnen staan. Vergeet ook Jack Bauer niet, want die is sterk bezig. Ik verwacht zondag een hevige strijd tegen Peter Sagan. Voor mij is hij de te kloppen man in Oudenaarde.”