Jan Hautekiet stopt bij Radio 1, Karolien Debecker volgt hem op
Jan Hautekiet gaat op pensioen Foto: Geert Van de Velde

Radiomaker Jan Hautekiet, die begin 2019 met pensioen gaat, presenteert momenteel het laatste seizoen van ‘Hautekiet’ op Radio 1. Dit najaar zal Karolien Debecker, bekend van Generation M op MNM, de fakkel overnemen. Dat meldt de openbare omroep donderdag in een persbericht.

In het programma ‘Hautekiet’ staan de meningen, ervaringen, kennis en expertise van luisteraars centraal. ‘Wij geven de luisteraars een stem’, zegt Jan Hautekiet. ‘Soms brengen luisteraars zelfs invalshoeken en thema’s aan. Zo is bijvoorbeeld ons eigen Dictee ontstaan: een luisteraar ergert zich aan spelfouten, een ander denkt nostalgisch terug aan het Groot Dictee en wij maken er een actie van, 6 april in de Senaat.’ Debecker zal een nieuw programma maken waarbij de luisteraars ook een bepalende rol zullen spelen.

Karolien Debecker doet op haar eigen manier hetzelfde bij Generation M en brengt haar knowhow mee naar Radio 1. Ze zegt sinds haar 14de ‘de grootste fan van Jan Hautekiet te zijn’ en kijkt ernaar uit om bij Radio 1 radio te maken en de luisteraars ook daar een platform te bieden. ‘Dat heb ik de voorbije jaren ook gedaan met het team van Generation M’, aldus Debecker. ‘Er is een echte gemeenschap ontstaan waarin jongeren een stem kregen en elk thema bespreekbaar werd.’

Jan Hautekiet en Karolien Debecker zullen het programma ‘Hautekiet’ gepast uitzwaaien met een reeks uitzendingen op locaties in de week van 4 tot en met 8 juni.