Tom Meeuws reageert: ‘De constante aanvallen mogen stoppen'
Tom Meeuws Foto: Photo News

Antwerps SP.A-voorzitter Tom Meeuws reageert voor het eerst op het strafonderzoek dat naar hem loopt. ‘Heel dit gedoe mag stoppen’, zegt hij aan VTM NIEUWS. ‘Ik heb het dan niet over mijn politiek engagement, maar over de constante aanvallen.’

Het Antwerps parket voert een onderzoek naar Meeuws, de voorzitter van SP.A Antwerpen. Dat bleek gisteren. Meeuws zou nog niet op de hoogte zijn gebracht van het onderzoek. Er vond nog geen verhoor plaats, laat de woordvoerster van Seeuws weten.

Donderdagochtend verklaarde De Lijn-voorzitter Marc Descheemaecker (N-VA) aan Radio 1 dat er meerdere dossiers lopen tegen Tom Meeuws. ‘Het gaat in de klacht tegen voormalig De Lijn-directeur en SP.A-politicus Tom Meeuws niet alleen over het opknippen van facturen’, zei hij.

Facturen

Tom Meeuws kwam in januari in opspraak toen bleek dat hij in 2015 als toenmalig regionaal directeur bij De Lijn moest vertrekken na beschuldigingen van gesjoemel. Zo werden voor een openingsfeest van een nieuwe metropijp facturen opgesplitst, zodat ze onder het bedrag bleven waarvoor toestemming van hogerhand nodig was. De heisa over de affaire betekende het einde van het kartel tussen SP.A en Groen in Antwerpen.